Career

Career

WANT TO BE A PART OF A TEAM THAT´S SHAPING THE FUTURE IN WIRELESS COMMUNICATION AND CONNECTED DEVICES?

ELSYS is a manufacturing company from Umeå with long experience in research and development in wireless communication and connected devices. We develop, produce, and deliver wireless sensors to a global clientele. ELSYS is a leading provider of sensors in smart buildings, and our customers include several of the world’s largest companies in the field. The headquarters is in Umeå, and the team comprises twelve people with different backgrounds and experiences. As part of our global organization, effective communication in both Swedish and English, both spoken and written, is essential for interactions with our customers and colleagues.

SPONTANEOUS APPLICATION

If you cannot find something suitable among our available positions but still feel you can contribute to our journey, you are always welcome to send us a spontaneous application. We are constantly looking for talented individuals with a passion for technology!

Submit your application with your CV and personal letter to
jobb@elsys.se today.

ROLE                                                                                                                     LOCATION

CHIEF OPERATING OFFICER                                                                                  UMEÅ 

ELSYS verkar i en framtidsbransch och tillhandahåller sensorer för smarta byggnader, städer och industrier. Sensorerna används för inomhusklimatkontroll, energieffektivitet, dynamiska arbetsplatser mm.

Elsys växer och behöver nu tillsätta en COO till sitt kontor i Umeå.

Ditt uppdrag:
Välkommen in i ett bolag som är agilt och snabbt i sin utveckling och som med en kombination av bra människor och produkter ser stora möjligheter framåt. Vi bjuder in dig som med stort driv och engagemang vill vara med på denna resa samt bidra och påverka bolagets organisation och struktur.

Ditt dagliga arbete kommer bl a bestå av ansvar för inköp, distribution av material till ELSYS’s tillverkare och hålla koll på att väsentliga delar och komponenter finns i lager. Du kommer vara starkt bidragande till att produktionen fungerar tillförlitligt och med hög kvalitet. Du ansvarar för att lösa ev uppkomna problem i ovan nämna delar och i detta föra tekniska diskussioner med leverantörer. Denna roll innehar även budgetansvar och att vara ett bollplank i budgetrelaterade frågor.

Du kommer ha en plats i ledningsgruppen och ditt starka ledarskap och organisatoriska tänk kommer bidra stort i att föra ELSYS framåt. Din lyhörda och kommunikativa personlighet kommer också bidra till att få personalen att växa och utvecklas på de olika avdelningarna.

Du kommer ha personalansvar inkl lönesättning för en grupp som i nuläget är tre personer och de är också direktrapporterande till dig.

Du är:
– En stark ledare, van att ge coaching och feedback och som personal känner förtroende att bolla med.
– En person som tycker om att ta ansvar, som gillar att få vara med och påverka och som triggas av utmaningar.
– Lyhörd och bra på att kommunicera på olika nivåer och med olika människor.
– Bra på att se vad som behöver göras och att själv utföra arbetet.
– Strukturerad samt bra på att planera, sätta upp mål och fullfölja dem.

Kunskap/Erfarenheter:
– Lång erfarenhet av inköp.
– Tidigare budgetansvar och ekonomiskt intresse.
– Erfarenhet av att hålla i produktion, från start till mål.
– Förmåga att föra logiska resonemang på en relativt hög teknisk nivå.
– Erfarenhet av ledningsgruppsarbete och organisationsutveckling.
– Svenska och engelska, muntligt och skriftligt.

Nice to have:
– Ingenjörsbakgrund.
– Tyska/franska/spanska.

Omfattning: Heltid

ELSYS erbjuder:
– Stora möjligheter att vara med och påverka och bygga ELSYS framåt.
– En anställning i ett företag med hög teknisk kompetens och som är tekniskt avancerat i sin bransch.
– Innovativa produkter och ett företag med miljötänk.
– Möjligheten att vara en del av ett litet företag och känslan av att du alltid är nära där saker händer.
– Styrkan i att ELSYS är en del av en större koncern.
– Bonus vid uppnådda ekonomiska mål.
– 5000 kr i friskvårdsbidrag.

I denna rekrytering samarbetar ELSYS med Emajsi.

Vänligen kontakta Johanna Haraldsson, johanna.haraldsson@emajsi.se, 0709950595 för ytterligare frågor.

Vi ser fram emot din ansökan!

MJUKVARUUTVECKLARE                                                                                     UMEÅ

Det går väldigt bra för oss och efterfrågan på våra produkter ökar, vilket är anledningen till att vi nu behöver utöka vår styrka med ytterligare två mjukvaruutvecklare. Vill du arbeta med den senaste tekniken i en bransch i framkant? Hos oss får du ett omväxlande och tekniskt utvecklande arbete på ett entreprenöriellt, lokalt företag med stora, internationella kunder världen över.
Som mjukvaruutvecklare hos oss har du ett omväxlande arbete, där din främsta uppgift är att utveckla mjukvara till vår portfölj av trådlösa sensorer. Du kommer att arbeta med olika projekt samtidigt som handlar om både underhåll och utveckling av såväl befintliga som nya produkters mjukvara. Då våra produkter ligger i framkant så är R&D en viktig del i processen vid design av nya produkter. Det innebär att det finns tid för R&D eller lite ”lekstuga” om man så vill.
Vi är än så länge ett mindre bolag, där jobbet också innefattar att du arbetar med att hjälpa våra större kunder. Du har då kontakt med våra kunders utvecklingsavdelningar, vilket kräver en hög teknisk service/support. Eftersom vi söker flera utvecklare så finns det möjlighet att inrikta sig mot sensorutveckling eller systemutveckling.

För att vi ska trivas tillsammans är det viktigt att du är en driven person med god initiativförmåga som har ett stort intresse för den senaste tekniken. Vi har en trevlig atmosfär och för oss är det viktigt att även du bidrar till teamet på det sociala planet. Hos oss får du stor frihet under ansvar och vi hoppas att du trivs med att se helheten och inte bara delarna.
Vi tror att du är högskole- eller civilingenjör inom datavetenskap, elektronik, teknisk fysik eller motsvarande relevant inriktning. Du kommer att arbeta som utvecklare mot våra system i Linux och mot våra sensorer, så har du kunskap i något av programmeringsspråken C, PHP, Python, Bash och JavaScript är det bra. Det viktigaste är att du främst har intresse för C-programmering. För den här rollen är det en fördel om du ha erfarenhet av utveckling mot inbyggda system. Många av våra interna och externa system är skrivna för webben så även HTML är ett plus. Då du kommer arbeta i ett globalt företag behöver du behärska svenska och engelska i både tal och skrift. Har du även andra språkkunskaper, såsom tyska, franska eller spanska, är det meriterande. Oavsett bakgrund behöver du ha en stark vilja att lära dig nya saker och växa tillsammans med dina kollegor. Eftersom vi tar hänsyn till dina önskemål, samt tar dina erfarenheter och styrkor i åtanke, så kommer vi tillsammans hitta rätt roll och utmaning för dig där du trivs och kan växa.

Om du tror att vi kan vara något för dig och din framtida karriär så vore det fantastiskt roligt om du löser denna kluriga gåta och skickar in svaret i din ansökan:
Njk2ZTc0MjA2ZDYxNjk2ZTI4Mjk3YjBhMDk3NTY5NmU3NDM4NWY3NDIwNjE1YjVkM2Q3YjMwNzg0MjQxMmMzMDc4NDIzMzJjMzA3ODQxNDMyYzMwNzg0MT
M2MmMzMDc4NDE0MzJjMzA3ODQ0NDYyYzMwNzg0MTQzMmMzMDc4NDI0MTJjMzA3ODQyMzEyYzMwNzg0MTQzMmMzMDc4NDIzNjJjMzA3ODQyMzEyYzMw
Nzg0MjM4MmMzMDc4NDQ0NjJjMzA3ODQxNDIyYzMwNzg0MjMwMmMzMDc4NDIzMjJjMzA3ODQyMzAyYzMwNzg0MTQ0MmMzMDc4NDE0NDJjMzA3ODQyM
zAyYzMwNzg0MTM4N2QzYjBhMjA2NjZmNzIyODY5NmU3NDIwNjkzZDMwM2I2OTNjNzM2OTdhNjU2ZjY2Mjg2MTI5MmY3MzY5N2E2NTZmNjYyODYxNWIzMDV
kMjkzYjY5MmIyYjI5MGEwOTcwNzI2OTZlNzQ2NjI4MjIyNTYzMjIyYzdlNjE1YjY5NWQyOTNiMGE3ZDBh

Ps: Vi har eget prototyplabb med 3D-skrivare, fräs, kretskortsutrustning…. som alla anställda är välkomna att använda. 

We have a riddle for you...

N2IyMjZkNjE2OTZjNTQ2ZjIyM2EyMjZhNmY2MjYyNDA2NTZjNzM3OTczMmU3MzY1MjIyYzIyNjg2NTYxNjQ2NTcyMj
IzYTIyNDkyNzZkMjA3MzZkNjE3Mjc0MjIyYzIyNzM3NTYyNmE2NTYzNzQyMjNhMjI1OTZmNzU3MjIwNDM1NjIyN2Q=